Enclair bakelse

Jag bakade kakor idag! De blev nog goda, har faktiskt inte smakat de ännu. Men jag planerade att ta med några till stallet när jag ska dit om en halvtimme. Gött mos. Lägger ut receptet om det är någon annan som vill prova på att göra dem!

 

Ingredienser:
Pata chouxdeg
1.25 1.25 dl vatten
1.25 1.25 dl mjölk
125 125 g smör
0.5 0.5 tsk salt
0.5 0.5 msk socker
2 2 dl vetemjöl
5 5 st ägg

Kaffefyllning
2.5 2.5 dl mjölk
2.5 2.5 dl vispgrädde
125 125 g strösocker
125 125 g äggula (ca 6-7 st)
1 1 dl maizena
0.5 0.5 dl espressokaffe
50 50 g smör

Glasyr
2 2 dl florsocker
1-1.5 msk vatten

Till garnering
100 100 g mörk kvalitetschoklad

Gör såhär:

1. Pata choux deg
Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret.

3. Blanda i mjöl, vatten, salt och strösocker.

4. Låt koka upp.

5. Tillsätt vetemjölet och rör om tills det är helt slätt. Det ska bli en torr smet.

6. Ta av från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, och rör om.

7. Spritsa ut pata chouxdegen på en plåt, cirka 10 cm långa korvar med en krusig tyll.

8. Grädda i cirka 15 minuter.

9. De måste gräddas helt färdigt annars sjunker de ihop.

10. Medan de gräddas kan du göra kaffefyllningen.

11. Kaffefyllning
Koka upp mjölk, grädde och socker.

12. Vispa äggulor och maizena riktigt vitt och krämigt med elvisp.

13. Häll den varma gräddmjölken över äggen under omrörning.

14. Ställ tillbaka blandningen på spisen.

15. Värm under kraftig vispning tills krämen tjocknat.

16. Ta från värmen och häll över krämen i en skål.

17. Tillsätt espresso och smör.

18. Vispa slätt och låt svalna till kylskåpskall.

19. Fyll espressokrämen i en sprits med tyll och spritsa in smeten i pata chouxbakverken. Stick in tyllen ifrån botten av bakverket och spritsa ut kräm åt båda håll.

20. Glasyr
Blanda ihop glasyren.

21. Bred den över eclair bakelserna.

22. Garnering
Smält chokladen och ringla över glasyren när den stelnat något.

PUBLICERAT 2010-10-28 | 15:35:49 | KATEGORI Allmänt | 0 Kommentarer
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag bakade kakor idag! De blev nog goda, har faktiskt inte smakat de ännu. Men jag planerade att ta med några till stallet när jag ska dit om en halvtimme. Gött mos. Lägger ut receptet om det är någon annan som vill prova på att göra dem!

 

Ingredienser:
Pata chouxdeg
1.25 1.25 dl vatten
1.25 1.25 dl mjölk
125 125 g smör
0.5 0.5 tsk salt
0.5 0.5 msk socker
2 2 dl vetemjöl
5 5 st ägg

Kaffefyllning
2.5 2.5 dl mjölk
2.5 2.5 dl vispgrädde
125 125 g strösocker
125 125 g äggula (ca 6-7 st)
1 1 dl maizena
0.5 0.5 dl espressokaffe
50 50 g smör

Glasyr
2 2 dl florsocker
1-1.5 msk vatten

Till garnering
100 100 g mörk kvalitetschoklad

Gör såhär:

1. Pata choux deg
Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret.

3. Blanda i mjöl, vatten, salt och strösocker.

4. Låt koka upp.

5. Tillsätt vetemjölet och rör om tills det är helt slätt. Det ska bli en torr smet.

6. Ta av från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, och rör om.

7. Spritsa ut pata chouxdegen på en plåt, cirka 10 cm långa korvar med en krusig tyll.

8. Grädda i cirka 15 minuter.

9. De måste gräddas helt färdigt annars sjunker de ihop.

10. Medan de gräddas kan du göra kaffefyllningen.

11. Kaffefyllning
Koka upp mjölk, grädde och socker.

12. Vispa äggulor och maizena riktigt vitt och krämigt med elvisp.

13. Häll den varma gräddmjölken över äggen under omrörning.

14. Ställ tillbaka blandningen på spisen.

15. Värm under kraftig vispning tills krämen tjocknat.

16. Ta från värmen och häll över krämen i en skål.

17. Tillsätt espresso och smör.

18. Vispa slätt och låt svalna till kylskåpskall.

19. Fyll espressokrämen i en sprits med tyll och spritsa in smeten i pata chouxbakverken. Stick in tyllen ifrån botten av bakverket och spritsa ut kräm åt båda håll.

20. Glasyr
Blanda ihop glasyren.

21. Bred den över eclair bakelserna.

22. Garnering
Smält chokladen och ringla över glasyren när den stelnat något.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





NAMN:

MAILADRESS: (visas ej)

URL/BLOGGADRESS:

KOM IHÅG MIG:
VAD HAR DU PÅ HJÄRTAT?

Trackback
RSS 2.0